14914707_10209678279486608_653148220_n

The recipe on a really delicious peanutbutter sauce

For noget tid siden lavede jeg denne lækre ret med ris, kylling og peanutbutter sauce. Jeg er ret vildt med peanutbutter og kan godt lide at bruge det i min mad. Jeg bruger altid den crunchy udgave.
I denne opskrift brugte jeg mælk i saucen, men en anden gang kunne jeg godt tænke mig at erstatte med fløde. Vil man holde den lidt sundere stil, skal man selvfølgelig ikke putte fløde i. Jeg elsker bare den smag fløde kan give til en ret, haha.

Ingredienser:

2 kyllingefileter
1 rød chili
3 forårsløg
1 fed hvidløg
½ løg
3 store spsk. peanutbutter
1 dåse kokosmælk
1 dl mælk
2-3 tsk rød karrypasta
Saften af ½-1 lime
1 hønsebouillon terning
Salt
Peanuts

Fremgangsmåde:

Skær kyllingerne i mundrette stykker. Hak chili, hvidløg, løg og forårsløg. Brun kyllingestykkerne i en gryde. Tilsæt peanutbutteren og lad den smelte lidt. Tilsæt derefter chili, løg, hvidløg og karrypasta.
Tilsæt mælk, kokosmælk, bouillon og saften fra limen. Lad retten simre i ca. 5 minutter. Smag til med salt. Hvis man ikke synes saucen bliver tyk nok, kan man jævne den. Tilsæt herefter forårsløg. Gem lidt til pynt.
Retten serveres med ris og peanuts som pynt.

OBS –> billeder af proceduren længere nede..


Some time ago I made this delicious dish with rice, chicken and peanutbutter sauce. I love peanutbutter and like to use it in my food. I always use the crunchy edition. In this recipe I added milk in the sauce, but next time I think that I will add cream instead.

Ingredients:

2 chicken filets
1 red chili
3 spring onions
1 clove of garlic
½ onion
3 big tablespoons of peanutbutter
1 can of coconut milk
1 dl milk
2-3 teaspoons of red curry paste
The juice of ½-1 lime
1 chicken bouillon
Salt
Peanuts

Procedure:

Cut out the chicken. Chop chili, garlic, onion and spring onions. Put the chicken in a hot pot with some oil. Add peanutbutter. Then add chili, garlic, onion and the red curry paste. Then add milk, coconut milk, bouillon and juice from the lime. Let the dish cook for about 5 minutes. Add salt by taste. At last add the spring onions, save some for decoration.
The dish is served with rice and peanuts as decor.

14937973_10209678242485683_124589421_n

14962962_10209678249285853_1843845431_n

14937101_10209678246765790_801485442_n

14963044_10209678254965995_609966633_n

14914549_10209678260286128_1527772836_n

14961585_10209678268886343_258239019_n

14937807_10209678271646412_75049595_n

14958751_10209678276286528_605198575_n

Vebekomme!

sfm3-2

 

Susan Friis Moesby

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *