De lækreste knækbrød

Jeg har bagt de er fantastiske knækbrød mange gange efterhånden. Jeg elsker dem! De er altid et hit. Jeg har aldrig mødt nogen som ikke har været helt vilde med de her knækbrød. De smager så godt, og så er de oven i købet sunde, win-win.

De er utroligt nemme at bage, og hvis du pakker dem lufttæt kan knækbrødene sagtens holde længe. Man kan både spise dem med pålæg, men de smager så godt, at man også sagtens kan spise dem uden, som snacks. De skal simpelthen prøves!

Ingredienser:

1 dl havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
2,5 dl hvedemel
1 dl rugmel
1 tsk salt
1,25 dl olie
2 dl vand

1 æg til pensling

Fremgangsmåde:

Rør alle de tørre ingredienser sammen.

Rør derefter olie og vand i blandingen.

Del dejen i to dele. Læg den ene klump på et stykke bagepapir, læg derefter et tilsvarende stykke bagepapir ovenpå. Mas klumpen med hænderne.

Glat dejen helt ud til en firkant med en kagerulle eller lignende.

Den udrullede dej skæres ud i firkanter efter ønsket størrelse. Jeg bruger altid en pizzaskærer.

Pensl dejen med det piskede æg. Her kan man, hvis man har lyst, drysse knækbrødene med fx hørfrø, sesamfrø, birkes, salt eller hvad man nu har lyst til. Jeg dryssede mine med en smule groft salt.
Processen gentages med den anden klump dej. Knækbrødende bages i en 180 grader varm ovn i ca. 15-20 min.

Bon appetit!


I have baked these amazing crispbreads so many times over the years. I love them! I have never met anyone who haven’t loved them too. They are so delicious and healthy too, win-win.

They are so easy to make, and if you pack them airtight they are fresh for a long time. You can eat them with something on them or just as they are as snacks.
You just have to try them!

Ingredients:

1 dl oatmeal
1 dl sesame seeds
1 dl linseeds
1 dl sunflower seeds
1 dl pumpkin seeds
2.5 dl wheat flower
1 dl rye flower
1 teaspoon of salt
1.25 dl oil
2 dl water

1 egg for brushing

Procedure:

Stir all the dry ingredients together. Then stir the oil and the water with it. Split the dough in two pieces. Put one of the pieces on a piece of baking paper, then put another piece of baking paper on top of it. Use a rolling pin to smooth the dough into a square.
I now use a pizza cutter to cut the dough into squares in the sizes you wish. Brush the squares with the whipped egg. If you want you can sprinkle the crispbreads with for example sesame seeds, poppy seeds, salt or whatever you would like. I sprinkled mine with a little coarse salt.
The procedure is repeated with the other piece of dough. The crispbreads are baked in a 180-degree hot oven in 15-20 minutes.

Bon appetit!

Susan Friis Moesby

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *