Som vi danskere er så kendte for, så elsker vi at hygge. Vi forbinder ofte hygge med, at der skal proppes noget i munden og ofte er det usundt det vi propper i munden. Jeg kender det alt for godt selv!

Jeg elsker når jeg finder nogle sunde alternativer, som stadigvæk smager super lækkert. Min veninde lavede de her bananmuffins til mig i sommers. Jeg kastede mig ud i selv at lave dem i sidste uge.

De er super nemme og simple at lave og så er de kun lavet på sunde ingredienser. Jeg lavede dem til Jacobs fødselsdags bunch, som du kan læse om HER.
Da de skulle bruges til en fødselsdags brunch, hakkede jeg mørk chokolade og puttede i og pyntede nogle af dem med glasur.

Jeg lavede en dobbelt portion af opskriften.

Opskrift:

3 store bananer
4 æg
Ca. 2-3 håndfulde havregryn

Fremgangsmåde:

Du moser bananen, jeg bruger bare en gaffel. Æggene klækkes ud i bananmosen og det piskes sammen. Til sidst tilsætter du havregryn. Her er det lidt en vurderingssag. Hvis man kommer for mange havregryn i, bliver muffinsene en smule tørre og smagsløse.
Du kan sagtens tilsætte smagsgivere til dine muffins. Fx brugte jeg 85 % mørk chokolade. Du kan også tilsætte nødder, rosiner, tranebær osv. Det er kun fantasien der sætter grænser.

De skal bages i ovnen på 180 grader i 10-15 min eller til de begynder at blive faste. Jeg plejer at trykke forsigtigt på dem med en gaffel for at tjekke dem.


Danish people are known for our “hygge”. There is no word for it in English, the closest word I coziness.
In Denmark we often connect “hygge” with eating something. Often the things we eat aren’t healthy.

I love when I find healthy alternatives, that still tastes great. My friend made me these healthy banana muffins some while ago. Last week I made them myself for Jacobs birthday brunch, read about it HERE.

To make them more birthday-like I chopped some dark chocolate and put in and decorated them with some frosting.

They are so easy to make and is only made of healthy ingredients.

I made a double portion.

Recipe:

3 big bananas
4 eggs
Approximately 2-3 handfuls of oatmeal

Procedure:

Mash the bananas, I used a fork. Put the eggs in and whip it together. Then you add oatmeal. You have to judge how much to put in. if you put too much in, the muffins are going to be dry and tasteless.

Bake the muffins in the oven on 180 degrees for 10-15 minutes or till they get firm.

You can add what you like to the recipe, like I added chocolate. Raisins, nuts, cranberries and so on.

Susan Friis Moesby

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *