15034091_10209787225250184_2003358457_o

15033902_10209787226290210_281952097_o

A recipe for when you didn’t plan any dinner

I mandags lavede jeg denne risret til aftensmad. Jacob og jeg er ikke altid så gode til at få lavet madplaner og handlet ind til hele ugen, desværre. Men så er denne ret altid god! Man kan nemlig putte lige det i den, som man har lyst til (og det man nu lige har liggende i køleskabet) haha. Og så er det en utrolig nem aftensmad at lave.

Jeg brugte denne gang:

Kylling (barbecue marineret)
1 squash
2 gulerødder
½ rød peberfrugt
1 chili
2 fed hvidløg
6 æg
Ris (Man kan også lave retten med nudler)

Jeg lavede så der var nok til to dage.

Vi bruger altid brune ris, så de skal koge i ca. 30 min. Dem satte jeg over med det samme. Jeg skar kyllingen ud, og hakkede og rev grøntsagerne.
Kyllingen stegte jeg på panden og tog dem af, da de havde fået nok. Jeg stegte derefter grøntsagerne på en ny pande.
Da risene var færdige, hældte jeg dem over grøntsagerne sammen med kyllingen. Jeg tilsatte ekstra olie, så retten ikke blev for tør. På en anden pande klækkede jeg æggene ud. Jeg plejer at lade dem stege lidt, på lav varme, inden jeg rører dem sammen. Imens tilsatte jeg krydderier til risblandingen. Denne gang brugte jeg soja, paprika, salt og en lille smule worchester sauce. Til sidst rørte jeg æggene i risblandingen, og så er retten færdig.

 

15033866_10209787227610243_169609055_o

15053167_10209787227730246_460921501_o

15053387_10209787227570242_516956457_o

15034162_10209787227450239_1801496349_o

15033919_10209787227330236_1902437253_o

15102399_10209787227290235_1801005453_o

15102211_10209787227010228_61475641_o

15102055_10209787226810223_1563162342_o

15102121_10209787226730221_109838788_o

Jeg elsker at denne ret er så nem at lave og at det kun er fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan putte i. Den er virkelig rar at have som backup, hvis man ikke lige har fået handlet ind til aftensmad. Man har næsten altid et eller andet man kan bikse sammen, og så er det også bare super lækkert!

Jeg håber I kan finde inspiration i denne ret 🙂


This is a recipe for inspiration when you didn’t get to go to the grocery store. I have made this many times when I didn’t make any plans for dinner. You can put what you like in the recipe (or what you have laying in your fridge) haha.

I used:

Chicken (barbecue marinated)
1 squash
2 carrots
½ red bell pepper
1 chili
2 cloves of garlic
6 eggs
Rice (you can also use noodles)

I made enough for two days.

We always use brown rice, so they have to cook for about 30 minutes.
While the rice I cooking, cut out the chicken and chop the vegetables.
Cook the chicken on a pan, and then cook the vegetables on a new pan.
When the rice is done, put them on the pan with the vegetables with the chicken. Add some extra oil.
Cook the eggs on another pan. Meanwhile add spices to the rice mix. I added soya sauce, paprika, salt and I little bit of Worchester sauce. In the end mix in the eggs and the dish is done.

I love that this dish is so easy to make and that it is only the imagination that set the limits for what you can put in it. It is a great backup for when you didn’t plan dinner. You almost always have something laying around that you can mix together, and at the same time it is so delicious!

I hope you can find some inspiration in this recipe 🙂

sfm3-2

Susan Friis Moesby

1 Comment on Easy to make rice dish

  1. Sarah
    november 16, 2016 at 4:05 pm (3 år ago)

    Mh lækker

    Svar

Leave a reply to Sarah Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *