Jeg elsker at blive inspireret på instagram til nye spændende retter, også gerne sunde retter. Den anden dag faldt jeg over et billede af nogle sunde toasts, broccoli toast. De så vildt gode ud!
Det har jeg derfor kastet mig ud i selv at prøve. Jeg kan faktisk slet ikke lide broccoli, så det var lidt af et sats.

De er utroligt nemme at lave. Opskriften kommer her:

Opskriften er på 4 stk.

  • 1 broccoli med stilk
  • 4 æg
  • 4 tsk. chiafrø
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk. salt

Fremgangsmåde:

Riv broccolien, jeg brugte maskinen vist på billedet. Hæld broccolien i en skål og tilsæt de andre ingredienser og rør det sammen.

Lad massen stå og trække i 10-15 minutter. Hæld massen ud på en bageplade og glat det ud til en firkant.

Bag det i 15 minutter ved 180 grader.

Når det er bagt færdigt, skal det stå at køle lidt. Når de er kølet ned skæres de ud i firkanter. Jeg brugte en pizzaskærer. Nu skal du bare putte dit fyld i og varme dem i din toastmaskine.

Mine ”brød” blev en smule smuldrede i konsistensen. Jeg tror det var fordi jeg var for utålmodig og ikke lod dem køle længe nok. Så lad dem endelig køle godt ned, inden I begynder at skære dem ud. Ellers blev de rigtigt gode. Jeg er ikke kæmpe fan, men de smagte udmærket. I og med at jeg ikke kan fordrage broccoli er det en kæmpe succes, haha!

Jeg håber I kan lide dem.
Jeg fandt forresten opskriften på Helene Sprogøes blog. Hun laver virkelig mange spændende, sunde opskrifter. Jeg skal helt sikkert prøve flere af hendes opskrifter. Bare et lille tip. Find hendes blog HER.

Dejlig mandag til jer!


I love to get inspired on Instagram for new recipes. The other day I found these healthy broccoli toasts. I wanted to try them out even though I don’t like broccoli.

They were easy to make:

The recipe is for 4 toasts.

  • 1 whole broccoli
  • 4 eggs
  • 4 teaspoons of chia seeds
  • 1 dl milk
  • 1 teaspoon of salt

Procedure:

Grate the broccoli. Add the other ingredients and stir.
Leave the mass for 10-15 minutes. Pour the mass onto a baking sheet and smooth it into a square. Bake for 15 minutes on 180 degrees.
When it’s done let it cool. When it’s cooled down, cut it into small squares. Now you just have to put ham and cheese in two squares and put it in your toaster.

I hope you like them!

Great Monday to you!

Susan Friis Moesby

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *